Bratski klubovi

Širenje prijateljstava u cilju saradnje i poboljšanja sopstvene zajednice jedan je od važnih ciljeva rotarija.

Radimo na unapredjenju prijateljstava i širenju dobre volje sa klubovima, pre svega, iz regiona ali  i iz celog sveta.

  • sBratimljenje_anatolia1.jpg

Trostruko bratimljenje sa RC Thessaloniki Anatolia

 
Rotari Klubovi “Thessaloniki-Anatolia” i “Nis-Constantine the Great”, zajedno sa svojimRotarakt i Interakt Klubovima, na zajedničkoj ceremoniji 13.09.2008 u Grand Hotel Palace-u u Solunu, obavili su trostruko bratimljenje, prvo takve vrste u nasem Distriktu! Ovoj ceremoniji je prisustvovalo preko 160 osoba, a pored članova nasih Klubova, prisustvovali su i gradonacelnik Pilaie Stergios Batalamas, Grcki Ministar Privrede, članovi grckog parlamenta, šef kabineta potpredsednika grcke Vlade,Generalni konzul U.S.A u Solunu Hoyt Brian Yee, ADG Periklis Milosis, past-president RC “Thessaloniki West” and “Arista Telein”kao i rotarijanci iz RC “Kavala West”.

  • sBanja_luka.jpg

Rotari klub Banja Luka


Predsednici Rotari klubova Banja Luka i Niš Konstantin Veliki, gospodin Goran Janković i gospođa Dragana Canić potpisali su Povelju o bratimljenju naša dva kluba. Povelja je potpisana na proslavi godišnjice čarterovanja RC Banja Luka a prisustvovali su i nominovani predsednik RC Niš Konstantin Veliki za 2012/13, Ljubiša Zdravković, Sekretar kluba Dragana Perković Antić i članica Borda, Jasmina Jovanović Stanković.

  • sCFC1.jpg

CFC mreža


CFC mreža je osnovana sa ciljem da se unapredi saradnja u oblasti ekonomije,kulture razmene mladih i humanitarne aktivnosti na Balkanu. Deklaracija o pristupanju CFC mreži potpisana je januara 2010. godine u Solunu. CFC mrežu čineklubovi RC Anatolia-Solun, RC Blagoebgrad, RC Krajova, RC Tirana i RC Niš Konstantin Veliki. Prva zajednička akcija o okviru ove mreže bila je izložba slika “ Kultura ujedinjuje Balkan”u kojoj su učestvovali članovi svih klubova. Izložba je organizovana u Solunu, Nišu, Blagevgradu, Vidinu i Krajovi. RC Niš Konstantin Veliki imao je čast da u Sinagogi organizuje otvaranje izložbe gde su prisustvovali predstavnici svih Rotari klubova.

  • sBratimljenje_Čukarica.jpg

Četvorostruko bratimljenje RC Banja Luka, RC Doboj, RC Bgd-Chukarica i RC Nis-"Konstantin Veliki"

 
Proslava pete godišnjice RC Bgd-Čukarica, kao i prisustvo predstavnika RI Orscelika Balkana i DG Nikole Obradovica, iskorišćeni su da se učvrsti prijateljstvo izmedju dva Kluba "s ove strane Drine" i dva Kluba "s one strane Drine". RC Banja Luka, RC Doboj, RC Bgd-Čukarica i RC Nis-"Konstantin Veliki", ubuduće će još bliže sarađivati, osmišljavati zajedničke akcije, a na dobrobit svih ljudi u  ova četiri srpska grada, u dva susedna Distrikta.

  • sRc Rijeka

Rotari klub Rijeka

  • sFB_IMG_1493122488408.jpg

Rotari klub Kočani vinica

  • simagefetch1.jpg

Rotari klub Beograd Centar


Nas Klub se 15.marta 2008. godine "pobratimio" sa Rotari klubom Beograd-Centar. Ceremonija bratimljenja je upriličena u kuci Ace Stanojevica u Knjazevcu, a u okviru celodnevnog izleta-druženja članova oba Kluba, u Knjazevcu i okolini. 
Članovi bratskih klubova su imali prilike da tokom dana posete Zavicajni muzej, Spomen-kucu Ace Stanojevica, Muzej vina i rakije, Etno-park u Ravni, Vinariju JOVIC i Etno-restoran TORLACI.