služenje zajednici

Code robotić

Niški Rotari klubovi i organizacija „ Nauči me“ na zajedničkom projektu #CodeRobotić


Četiri niška rotari kluba, RC Niš – Centar, RC Medijana, RC Konstantin Veliki i RC Niš podržali su akciju „Edbot RS – programiranje sa robotima“ koja se realizuje u sara-dnji sa organizacijom “ Nauči me.” Cilj akcije je da se deca od malih nogu uče algo-ritamskom razmišljanju i razvijaju pozitivan odnos prema programiranju. Rotari klubovi iz Niša podržali su organizaciju „Nauči me“ koja je odlučila da započne edukativne i savremene časove robotike i na taj način pomogne najmlađima da zavole programiranje i da se ravnopravno takmiče sa svojim vršnjacima iz sveta. Projektom su za početak obezbeđena dva robota na kojima će raditi dvadesetoro dece i to u programima namenjenim najmlađima Scratch, Python i Java Script. 
Oni će biti podeljeni u timove koji će se međusobno takmičiti nakon svakog me-seca kada se završi jedna oblast u programiranju robota. Programiranje kao posao budućnosti u svetu počinje da se uči veoma rano. 
Organizacija „Nauči me“ osmislila je inovativan sadržaj kursa, kompanija Future Forward DOO obezbedila je dva najmodernija robota, a niški Rotari klubovi udružili su se i podržali realizaciju projekta, tako da se projekat realizuje u opremljenom prostoru sa najmodernijom tehnologijom.

senzorni_park_Nis_1_nn.jpg

Senzorni park u specijalnoj školi Bubanj


Rotari klub Niš Konstantin Veliki i Rotarakt klub donirali su 1000 eura za izgradnju senzornog parka u specijalnoj školi "Bubanj"

800x600_Maratonac-A-N-3.jpg

55 maratona za 55 dana


Na inicijativu ROTARY kluba Kragujevac, District 2483 je organizovao svih 55 maratona za uzastopnih 55 dana. Članovi našeg Rotari kluba podržali su akciju i učestvovali sa maratoncem Goranom Nikolićem u maratonu u Nišu i Aleksincu. Klub je izdvojio i novčana sredstva koja će biti iskorišćena u humanitarne svrhe.
Uz ovakvu podršku, Goranu su stvoreni svi uslovi da dodje do svojih ciljeva – postavi novi Ginisov svetski rekord i prikupi sredstva koja će transparentno uložiti u humanitarne svrhe.

Ride for polio


U akciji  RIDE FOR POLIO - donacija niških Rotari klubova 1000$

Powered by WebExpress