služenje zajednici

 • sZa drvo više grad Niš
 • s1625155947807.jpg
 • sJapanske trešnje u Nišu

Tradicionalna akcija "Za drvo više"

Rotari klub Niš Konstantin Veliki svake godine zasadi nova stabla u Nišu u saradnji sa JKP Mediana. Nišavski kej krasi već 20 stabala kuglastog  javora, koje smo zasadili u 2020. i 2021. godini.  Povodom proslave 15 godina čarterovanja našeg kluba u martu 2022. godine zasadili smo 15 sadnica japanskih trešanja u parku kod Doma zdravlja. Jedno stablo japanske trešnje krasiće i Trg Republike u Nišu pored Rotari česme. 

 • sRotary club One Chicago

Zoom sastanak sa klubom Rotary one 

 • sCerjanska pećina.jpg

Sastanak u prirodi - Cerjanska pećina

Posetili  amo jednu od turističkih atrakcija Niša, Cerjansku pećinu i uživali u specijalitetima koje su nam pripremili Neša Travka i udruženje Via militaris.

 • sMalča.jpg
 • s1618834877735.jpg

Tradicionalna berba grožđa u Malči

I ove godine organizovali smo druženje i berbu u vinariji Malča. Ovom prilikom pored druženja, prikupili smo donacije za akcije u našoj lokalnoj zajednici. Domaćin druženja je naš član Bora Jović, vlasnik vinarije. 

 • sPobedi_vreme.jpg

Zajednička akcija niških Rotari klubova i Lene Kovačević - Pobedi vreme

Učestvovali smo u zajedničkoj akciji niških Rotari i Rotarakt klubova za kupovinu mobilnog inkubatora za niški klinički centar. Pod sloganom "Pobedi vreme" održan je i humanitarni koncert Lene Kovačević na kome je prikupljen deo sredstava za kupovinu mobilnog inkubatora za  naše najmlađe sugrađane.

 • sCode robotić

Niški Rotari klubovi i organizacija „ Nauči me“ na zajedničkom projektu #CodeRobotić


Četiri niška rotari kluba, RC Niš – Centar, RC Medijana, RC Konstantin Veliki i RC Niš podržali su akciju „Edbot RS – programiranje sa robotima“ koja se realizuje u sara-dnji sa organizacijom “ Nauči me.” Cilj akcije je da se deca od malih nogu uče algo-ritamskom razmišljanju i razvijaju pozitivan odnos prema programiranju. Rotari klubovi iz Niša podržali su organizaciju „Nauči me“ koja je odlučila da započne edukativne i savremene časove robotike i na taj način pomogne najmlađima da zavole programiranje i da se ravnopravno takmiče sa svojim vršnjacima iz sveta. Projektom su za početak obezbeđena dva robota na kojima će raditi dvadesetoro dece i to u programima namenjenim najmlađima Scratch, Python i Java Script. 

 • sIMG_0031.jpg

Tradicionalno druženje na Staroj planini

I ove godine veliki broj rotarijanaca i prijatelja iz našeg kluba ali i klubova iz Prokuplja, Pirota i Zaječara okupio se na tradicionalnom druženju u selu Rsovci, na imanju predsednika Nebojše Đenića. Tema sastanka bile su mini hidroelektrane i zaštita voda na Staroj planini. Ovom prilikom očistili smo deo reke Visočice i prikupili 500 $ za Rotari fondaciju.

 • ssenzorni_park_Nis_1_nn.jpg

Senzorni park u specijalnoj školi Bubanj


Rotari klub Niš Konstantin Veliki i Rotarakt klub donirali su 1000 eura za izgradnju senzornog parka u specijalnoj školi "Bubanj"

 • s800x600_Maratonac-A-N-3.jpg

55 maratona za 55 dana


Na inicijativu ROTARY kluba Kragujevac, District 2483 je organizovao svih 55 maratona za uzastopnih 55 dana. Članovi našeg Rotari kluba podržali su akciju i učestvovali sa maratoncem Goranom Nikolićem u maratonu u Nišu i Aleksincu. Klub je izdvojio i novčana sredstva koja će biti iskorišćena u humanitarne svrhe.
Uz ovakvu podršku, Goranu su stvoreni svi uslovi da dodje do svojih ciljeva – postavi novi Ginisov svetski rekord i prikupi sredstva koja će transparentno uložiti u humanitarne svrhe.

 • sRide for polio

Ride for polio


U akciji  RIDE FOR POLIO - donacija niških Rotari klubova 1000$

 • soš_radoje_domanović.jpg

Donacija 10 računara OŠ Radoje Domanović u Nišu

Rotari klubovi Niš-Konstantin Veliki i Sofia-Triaditsa donirali su u okviru Global granta "100 za 100", u ime Rotari distrikta i inostranih partnera, 10 desktop računara OŠ "Radoje Domanović" u Nišu

 • sIMG-98be9d9f2a858679c1e9f2096d35cf81-V1.jpg

Zajednički sastanak sa RC Beograd Stari grad i Rotarakt Univerzitet

Bilo nam je veliko zadovoljstvo da ugostimo Rc Stari grad iz Beograda i čujemo izvanredno predavanje profesorke Nene Šantić o tokovima novca. Predsednik RC Stari grad predstavio je novi Global grant. Na sastanku su predsednici naših klubova Duško Marijanović i Boban Mančev dodelili značke novim članovima.

 • sistorija Niša

Niški rotarijanci pomogli snimanje tv serije " Istorija Niša"

RC Niš onstantin Veliki učestvovao je sa svim niškim Rotari klubovima u donaciji za Projekat - TV serija „Istorija Niša”, kapitalnom delu za naš grad koje će celokupnoj domaćoj i međunarodnoj javnosti, na najsavremeniji način, dočarati izuzetno bogatu i vrednu istoriju našeg grada. Emitovanje TV serije „Istorija Niša” započeće na RTS u septembru 2019, a podršku ovom projektu dalo je i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

 • snov-niska-elita-2019

Nova niška elita 2019.

Rotarijanci RC Niš-Konstantin veliki i ove godine uz pomoć sponzora, donatora i prijatelja Rotarija, nagradili su 10 najboljih niških maturanata, pobednika okružnih takmičenja.Svečanost je upriličena u Gradskoj kući u Nišu uz program koji su izveli učenici Muzičke škole iz Niša. Svečanosti je prisustvovala Guvernerka distrikta za 2019/20 godinu, Ljiljana Lainović, past Guverner Branislav Ranđelović, kao i gosti iz RC Anatolija iz Soluna i niških Rotari klubova.