HUMANOST NA DELU

Naš klub  je od svog osnivanja učestvovao u velikom brroju humanitarnih akcija. Pomogli smo škole, vrtiće, bolnice,udruženja, sportska udruženja, starije sugradjane,  bili davaoci krvi.

Smehotres donacija za NVO “ Roditelj”
 Tromesecna akcija doniranja sredstava niškom Udruzenju RODITELJ, a u svrhu sprovođenja akcije SMEHOTRES. Tokom juna, jula i avgusta 2007. godine ovo udruzenje je redovno dobijalo sredstva od naseg Kluba i od nasih mladih prijatelja,budućih Rotaraktovaca iz IG RTC NKV. Sredstva su upotrebljena za kupovinu poklona deci na Dečijoj hirurskoj klinici i dece u Zavodu za mentalno zdravlje.
Donacija Udruženju obolelih od multiple skleroze 
Na proslavi stotog sastanka kluba, rotarijanci i rotaraktovci prikupili su sredstva za donaciju “Udruženju za borbu protv multiple-skleroze” nišavskog okuga.
Justinian Prima
Klub je donirao sredstva za štampanje knjige Radivoja Dankovića, o Caru Justinijanu-“Justinijan Prima"
Pomoć deci ulice 
Svratište za decu ulice u Nišu ima za cilj da decu koja su izložena svakodnevnom riziku na ulici, bar na neko vreme skloni na sigurno. Ciljna grupa su mladi koji veći deo dana provode na ulici. Tu spadaju adolescenti uzrasta od 10 do 19 godina, rizičnog ponašanja i osetljivi na polno prenosive bolesti, HIV, trgovinu, zlostavljanje.Rotarakt klub pomogao je ovoj organizaciji donacijom odeće a mi smo pomogliu obezbedjivanju novog adekvatnog prostora. 
 Mobilijar u manastiru Sveti Roman 
Manastir Sveti Roman se nalazi na desnoj obali Južne Morave u blizini Ðunisa, i pripada Niškoj eparhiji. Nastanak ovog manastira vezuje se za Sv.Romana, učenika Sv.Ćirila i Metodija, koji se ovde upokojio, i čije se mošti nalaze u ovom manastiru.Pošto se grob Sv. Romana pročuo kao mesto čudesnih isceljenja, nad njim sepodiže crkva (crkva je posvećena Blagovestima). Manastir Sveti Roman je jedna od naših najvećih svetinja, veoma stara nastala u IX veku, prvi put se pominje u hrisovulji koju je 1020.god. izdao vizantijski car Vasilije II.Cilj akcije bio je pomoć sestrinstvu manastira i samom manastiru, kupovinom 5 klupa za uređenje mobiljiara. 
Donacije knjiga seoskim školskim bibliotekama
U septembru, mesecu koji je posvećen obrazovanju, poklanjamo knjige seoskim školskim bibliotekama.
Pomoć Kraljevu 
Izdvojili smo 50 000 dinara u okviru akcije svih Rotari klubova iz Srbije kao pomoć stanovnicima Kraljeva za izgradnju montažnih kuća.
Donacija sterilizatora vazduha
Donirali smo 5 sterilizatora vazduha UV Bio cleaner niškom Domu zdravlja i Ginekološko akušerskoj klinici u Nišu u toku pandemije Covid 19

Saradnja sa  Sigurnom kućom u Nišu
Rotari klub Niš Konstantin Veliki redovno za praznike posećuje Sigurnu kuću u Nišu i donosi poklone majkama i mališanima koji tu borave. 
Opremanje multimedijalne sobe u Domu za decu bez roditeljskog staranja Duško Radović
Potrudili smo se da detinjstvo naših najmlađih sugrađana bez roditeljskog staranja učinimo lepšim i sadržajnijim.